Jessica Becks portrait

Met mijn handen in de verf of in de klei, schep ik ruimte voor alle beelden en verhalen die van binnen in mij rond zweven. Ik wandel door mijn innerlijke sprookjes. Het zijn er oneindig veel. Ze willen allemaal doorvoelt en gezien worden. Ik kan niet anders dan ze gestalte geven. De klei, de verf, de stof, een vorm, een kleur…. Ze wijzen me de weg; de volgende stap. Steeds opnieuw worden nieuwe lagen onthult.… al die werelden in mij…….en ik ben het allemaal zelf.

Terugkerende thema’s zijn veiligheid en geborgenheid. Het gevoel van je thuis voelen. Of het gebrek hieraan. De beelden die ik maak gaan over de vraag hoe ik en de mensheid in het algemeen staande blijft in een wereld vol prikkels, oordelen en verwachtingen. Een wereld die beukt en schuurt. In mijn werk stel ik graag een tegenwicht op deze kant van het leven.

Wol en dons (zacht) tegenover jute en schuurpapier (hard en schurend).

Inkten (vloeibaarheid) tegenover epoxy (hardheid).

Het grip krijgen op de wereld en zelf vormgeven aan het leven vertaal ik collagewerk. De handeling opknippen & opnieuw samenstellen tot een beeld dat resoneert met de voorwaarde waaronder ik zelf gedij.

Naast het creëren van eigen werk, heb ik in 2015 Kunstschool Appel opgericht. En bied ik samen met Daniëlla Krijt sinds 2017 een ‘out of the box’ kunstzinnige dagbesteding in Wijchen. Allemaal gehuisvest in de Culturele Broedplaats Wijchen welke ik samen met Daniëlla Krijt en Jeroen Pijffers oprichtte in 2016.

Ik teken en schilder al mijn hele leven. Na de middelbare school rondde ik de Kunstacademie in Utrecht af. Waarna ik afstudeerde als opleidingskundige aan de HAN. De cirkel werd rond op de opleiding tot kunstzinnig coach bij de Kleine Tiki Breda. Bij deze laatste leerde ik alle conventies over esthetiek en techniek los te laten als doel op zich. Ik weet hoe fijn het is om je hoofd leeg te maken en aan de slag te gaan met je handen en hart. Je uit drukken in beeld; dat gun ik iedereen. In mijn atelier bied ik via mijn Kunstschool en dagbesteding de ruimte om hoofd, handen en hart te verbinden. Ik nodig je van harte uit. 

Wees welkom!

‘Elk beeld onthult nieuwe lagen, nieuwe mogelijkheden’

Thuis

Meer weten?